Članovi udruge

Među našim članovima nalaze se renomirana imena

Među našim članovima nalaze se renomirana imena klasične glazbe koja su se dokazala tokom svoje karijere brojnim izvedbama i solističkim koncertima.


Predsjednica Udruge je Sanja Barbir koja kao solistica HNK u Splitu ostvaruje brojne zapažene uloge među kojim Floru u Verdijevoj Traviati, Emiliju u Otellu i brojne druge.Nastupa pod dirigentskom palicom maestra Nikše Bareze, Vjekoslava Šuteja, Lorisa Voltolinija, Ive Lipanovića i drugih. Uz vrijedan istraživački rad na opusu velike talijanske pjevačice, snima CD Gioielli di Mina, koji će se uskoro pojaviti pred hrvatskom javnošću.


Podpredsjednica Udruge Danira  Ipavec dobitnica je mnogih nagrada, od kojih je najznačajnija II. nagrada žirija međunarodnog natjecanja harmonikaša u Puli 1995 god. Kao glazbenik sudjelovala  je u mnogim dramskim predstavama HNK. U recitalu ''Edith Piaf'' dramske glumice Ksenije Prohaske  izvodi šansone, koje inače  izvodi  i kao član Udruge prijatelja šansone na međunarodnim natjecanjima. Na harmonici izvodi klasičnu, filmsku i zabavnu glazbu. 


Tajnik Udruge je Robert Martinov profesor engleskog i francuskog jezika. Bavi se prevođenjem, povremano radi i kao predavač. Pohađao je jazz akademiju u Veneciji. Danas surađuje s brojnim domaćim i stranim grupama kao  autor glazbe i tekstova, i kao izvođač. Član je splitske klape Elektrodalmacija.


Ivan BOŽIČEVIĆ - Skladatelj, orguljaš, pianist, studira i magistrira kompoziciju na FMU u Beogradu (prof. A.Obradović),usavršava u Darmstadtu 1982. i 1984.god. Orgulje studira na Hochschule für Musik u Frankfurtu (prof. Edgar Krapp), dok ranu glazbu specijalizira u Salmanci (prof. Guy Bovet, prof. Monserrat Torrent) 1988. i 1990. Godine. Nakon toga radi kao docent za kontrapunkt, analizu i harmoniju na FMU u Beogradu, te na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu. Od 2002. godine živi i radi u Splitu gdje vodi jazz sastav SplitMinders. Samostalni je umjetnik i redovni član Hrvatskog društva skladatelja. Njegov skladateljski opus čine tri sinfonije, te brojna orkestralna, komorna, zborska i solistička djela, kao i brojne skladbe za elektronske instrumente. Bilježi niz uspješnih izvedbi diljem Europe i SAD - a, a dobitnik je i brojnih skladateljskih priznanja i nagrada. na festivalima Cro Patria, Mandolina Imota, te natječajima Hrvatskog sabora.
Disqus komentari

UDRUGA BELCANTO - Split

UDRUGA BELCANTO - Split
Udruga Belcanto, Split, biseri napoletanske kancone, velikani napoletanske kancone, kulturno obrazovne i humanitarne akcije

Kontakt

Slavonska 2, 21216 Kaštel Stari
Otvori kartu
mob:
+385 99 283 7797
mail:
belcanto.in@gmail.com
web:
http://belcanto.fullbusiness.com
Copyright 2021 UDRUGA BELCANTO - Split Uvjeti korištenja
Zatvori prozor

Lokacija

Za odabir Vaše lokacije morate imati aktiviran JavaScript!

Adresa:

Slavonska 2, 21216 Kaštel Stari
Ova web stranica koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja pristajete na njihovu uporabu. Uredu