Iz Solinske kronike

DOM KULTURE ZVONIMIR SOLIN

Članovi Udruge Belcanto iz Splita, operna solistica HNK Split Sanja Barbir i mladi bariton Dario Belić uz pratnju pianista Ivana Božičevića, predstavili su se sredinom kolovoza u vrtu pored Tusculuma bogatim repertoarom napoletanskih kancona.

- Bel canto je naziv za talijansku vokalnu tehniku osamnaestoga stoljeća u kojoj se posebna pažnja posvećuje ljepoti tona i njegovoj briljantnoj izvedbi kao i dramatičnim izražajima i romantičkim emocijama – kazala je neposredno pred početak koncerta solistica Sanja Barbir, ujedno i predsjednica Udruge Belcanto.

- Udruga je osnovana prije četiri godine s ciljem da mlade glazbene talente, koji ne moraju nužno postati operni pjevači, uputi u osnovu bel canta – dodala je Barbir dodajući kako u budućnosti planiraju proširiti repertoar uključujući u njega neke od najpoznatijih opernih i operetnih arija.
Bariton Dario Belić pjevanje je diplomirao ove godine u klasi prof. Branke Ristić, a s Udrugom Belcanto surađuje od njezina osnivanja.

- Ono što me privuklo bel cantu je poseban melos, odnosno predivne melodične pjesme koje nadahnjuju svojim snažnim tekstovima – kazao je Belić dodajući kako pjevanjem nastoji dio nostalgije sadržane u stihovima prenijeti publici.

Udruga Belcanto prvi put se predstavila na Solinskom kulturnom ljetu, a želja im je da se ta suradnja nastavi i u sljedećim godinama.Zvonimir Solin počeo je s djelovanjem 1990. kao dom kulture, vremenom se razvio i transformirao u kulturni centar, ishodište svih kulturnih zbivanja u gradu Solinu.

Bogata antička i starohrvatska povijesna baština prožeta mediteranskim pučkim duhom Solina odredila je Zvonimirovo djelovanje usmjereno prema kulturnom razvoju, baštini, identitetu iobrazovnoj aktivnosti.

Polazeći od shvaćanja kulture kao javnoga dobra, šireći pritom raznolikosti sudjelovanja u umjetničkim i kulturnim aktivnostima visoke kvalitete, Zvonimir potiče građanske participacije i sudjelovanje u kulturnim aktivnostima lokalne zajednice.

Izvor: http://domkulture-zvonimir-solin.hr/solinska.../81-biseri-napoletanske-kancone
Disqus komentari

UDRUGA BELCANTO - Split

UDRUGA BELCANTO - Split
Udruga Belcanto, Split, biseri napoletanske kancone, velikani napoletanske kancone, kulturno obrazovne i humanitarne akcije

Kontakt

Slavonska 2, 21216 Kaštel Stari
Otvori kartu
mob:
+385 99 283 7797
mail:
belcanto.in@gmail.com
web:
http://belcanto.fullbusiness.com
Copyright 2021 UDRUGA BELCANTO - Split Uvjeti korištenja
Zatvori prozor

Lokacija

Za odabir Vaše lokacije morate imati aktiviran JavaScript!

Adresa:

Slavonska 2, 21216 Kaštel Stari
Ova web stranica koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja pristajete na njihovu uporabu. Uredu